“Anger is an acid that can do more harm to the vessel in which it is stored than to anything on which it is poured.”
― Mark Twain 

Hvad går du rundt og holder fast i? Hvad bliver ved med at plage og irritere dig? Måske oplevede du noget for mange år siden som stadig plager dig? 

Mange af os hænger stadigvæk fast i nogen af de negative oplevelser vi har haft gennem vores liv. En oplevelse vi ikke helt kan give slip på. Som bliver ved med at irritere eller skabe vrede. I nogen tilfælde kan vreden måske gå ud over uskyldige som bare var uheldige at være i nærheden. 

Det er vigtigt, at vi lærer at tilgive og at give slip på disse negative oplevelser. Indtil vi for alvor får givet slip på det, vil det fortsat forhindre os i at være frie og glade.  

Hvis du føler at der er noget der irriterer dig i hverdagen, men du måske ikke helt forstår hvorfor, kan det være et tegn på, at du har nogle gamle ting, du ikke har givet slip på endnu.  

Hvis du ønsker hjælp til at blive fri og glad igen, hjælp til at give slip og få tilgivet gamle traumer, eller at få tilgivet personer der har såret dig, er du meget velkommen til at kontakte mig eller læse mere om mig her på siden.

Hvad er Angst

Grunden til, at jeg oprindeligt gik ind i arbejdet med terapi, var pga. en pige med angst.  

Jeg havde været personlig træner for en ung pige i et års tid, og fik langsomt åbnet op for tillid og venskab med hende, og øjnene op for, hvor slemt hun rent faktisk havde det.  

Jeg søgte meget på emnet, lærte om alle de redskaber, jeg kunne finde på nettet, indtil jeg fik en decideret uddannelse som hypnoterapeut, som gjorde mig i stand til at give hende den hjælp, hun havde brug for.

Gennem hende lærte jeg både, hvorfor og hvordan hendes angst opstod, til dels hvordan det føltes for hende, og vigtigst af alt, lærte jeg gennem processen, hvordan jeg bedst kunne hjælpe hende, og dermed fremadrettet hvilke redskaber, der var gode til at hjælpe andre med deres angst.  

Det er ikke en proces, der er nem at gå igennem. Men det er vigtigt at arbejde med og få problemerne bag angsten løst. Jeg har et ønske om at hjælpe mine klienter og medmennesker med at finde kærlighed, glæde og mening i deres liv.  

Og det er stort set umuligt at rumme disse gode følelser, så længe angsten fylder det hele.  

Angsten opstod, da hun var meget lille. Der skete en traumatisk oplevelse, som hendes forældre reagerede chokeret på, og hendes helt unge hjerne tolkede denne voldsomme situation, som om at det var hendes skyld.  

Og denne skyld… dette ansvar hun påtog sig for andres lidelse… er meget større, end noget menneske burde bære på. Og slet ikke et barn.  

Det var også mere, end hun kunne bære. Og derfor opstod der en ny del i hendes sind. En del af hende, hvis primære opgave var at forhindre hende i at forvolde andre smerte.  

Sådan opstod angsten. Hver gang hun var sammen med andre, simulerede hendes hjerne alle de måder, det kunne gå galt på, og tanker om det, gav hende angst, for at hun kunne sikre sig, at hun ikke ville komme til at såre andre.  
(Nogen oplever også angst når de er alene. Fx på vej ned af trappen, eller på vej i bad)

Denne del af hendes psyke havde egentlig et ædelt mål. At beskytte alle omkring sig fra at få det skidt. Problemet var bare, at den gjorde det ved at torturere hende selv.  

At pigen selv havde langt mindre værdi end andre mennesker omkring hende.  

Men det er ikke sandt. Alle mennesker har værdi. Og ingen mennesker fortjener at leve på den måde og med de tanker om sig selv.   

Det er heldigvis muligt at få hjælp. 

Angst findes i mange grader, og nogle gange kan man løse det selv.  

Så hvad kan du selv gøre: 

Forstå angsten: Tænk tilbage og se, om du kan huske, hvornår og hvordan den opstod.

Du er ikke din følelse: Mind dig selv om, at angsten er en følelse. Og at den ikke ejer dig.  

Taknemlighed: Det er fysisk umuligt at føle angst og taknemlighed samtidig. Disse følelser ligger fuldstændig modsat af hinanden. Så hvis du øver dig i at udvise taknemlighed, når du har det godt, vil angsten forsvinde stille og roligt. Afhængigt af hvor alvorligt du er ramt.  

Og du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du ønsker professionel hjælp til at få det løst.  

Jeg kan ikke sige, hvor lang tid det tager. Det vil altid være individuelt. Det jeg kan love er, at så længe du har viljen til at gå hele vejen, kan jeg hjælpe dig fra at være fuldstændig paralyseret af angst, til at finde fred og kærlighed i dit sind igen.  

Rejsen vil tage et sted mellem 2 og 8 sessioner afhængigt af, hvor alvorligt du er ramt.